Motorul 4-MIX - usor si puternic

Motorul în patru timpi premiat de la STIHL, alimentat cu amestec benzină-ulei. Motorul STIHL 4-MIX îmbină astfel avantajele motoarelor în doi timpi şi ale celor în patru timpi. Înafară de puterea mare şi cuplul motor mult mai ridicat, motorul 4-MIX mai convinge şi prin cantitatea redusă de emisii poluante, cheltuielile de întreţinere scăzute şi un sunet plăcut.

Avantaje clare

 • Reducerea emisiilor poluante: arderea combustibilului cu emisii poluante reduse permite respectarea prevederilor severe ale Fazei a II-a a Directivei privind emisiile poluante provenite de la motoarele cu combustie internă.
 • Fără service de ulei: Întreţinere simplă, graţie utilizării amestecului obişnuit de combustibil.
 • Extrem de uşor: datorită funcţionării cu amestec benzină-ulei, componente indispensabile pentru motoarele tradiţionale în patru timpi, precum pompa de ulei, rezervorul de ulei şi baia de ulei, nu mai sunt necesare.
 • Nivel sonor scăzut: sunet plăcut al motorului chiar şi la solicitări extreme.
 • Putere mare şi cuplu motor ridicat: acceleraţia bună a motorului asigură o performanţă ridicată.
 • Asa functioneaza
  Spre deosebire de alte motoare în patru timpi, motorul 4-MIX funcţionează pe baza amestecului obişnuit benzină-ulei. Prin intermediul unui canal bypass din capul de cilindru, amestecul este distribuit în tot motorul. În acest fel se asigură ungerea completă a motorului.

  Pornire usoara
  Pentru o pornire uşoară, în motorul STIHL 4-MIX a fost montat un sistem de decompresie, care prelungeşte la pornire timpul de deschidere a supapelor. În acest fel se reduce considerabil efortul necesar pentru pornirea utilajului.

  Motor usor cu nevoie redusa de service
  Datorită funcţionării cu amestecul benzină-ulei, motorul STIHL 4-MIX este mai uşor: componente indispensabile pentru motoarele tradiţionale în patru timpi, precum pompa de ulei, rezervorul de ulei şi baia de ulei, nu mai sunt necesare în cazul motorului 4-MIX. În acest fel, operaţiunile costisitoare de service, precum reglarea periodică a jocului supapei, controlul nivelului de ulei, schimbarea uleiului şi eliminarea uleiului uzat, sunt şi ele de domeniul trecutului.