Sistemul STIHL de filtrare a aerului cu durată de viaţă îndelungată

Sistemele STIHL de filtrare a aerului cu durată de viaţă îndelungată măresc în mod considerabil durata de utilizare a filtrului, în comparaţie cu sistemele tradiţionale de filtrare. În plus, creşte intervalul de timp scurs între o operaţiune de întreţinere şi alta.

Avantaje clare

 • Pretratare: Procesul de prefiltrare menajează toate elementele de filtrare ulterioare.
 • Efect de filtrare optimizat: Filtrul textil de mare volum este menajat considerabil.
 • Durată sporită de utilizare a filtrului: Intervalul de timp de la o curăţare a filtrului la alta este mărit considerabil.
 • Uşor de întreţinut şi de utilizat: Sistemele STIHL de filtrare a aerului cu durată de viaţă îndelungată nu necesită operaţiuni speciale de întreţinere.
 • Aşa funcţionează sistemul de filtrare la maşinile de debitat cu disc de fricţiune
  Maşinile de debitat STIHL cu disc de fricţiune TS 700 şi TS 800 sunt dotate cu un nou sistem de filtrare cu durată lungă de viaţă, prevăzut cu funcţie de prefiltrare, filtru de hârtie şi filtru pentru particulele fine.

  Prefiltrare tip ciclon
  A: Prefiltrarea de tip ciclon asigură filtrarea, încă din prima fază, a aprox. 80% din particulele de praf prezente în aerul aspirat. Spre deosebire de sistemele tradiţionale, acestea nu sunt colectate în filtre din spumă, ci sunt separate prin procesul de prefiltrare tip ciclon şi apoi reintroduse în aerul ambiant. În acest fel, sunt eliminate complet operaţiunile necesare pentru curăţarea filtrelor din spumă.
  B: Graţie suprafeţei mari de filtrare şi prin prefiltrarea eficientă, filtrul de hârtie permite atingerea unor durate mult mai mari de utilizare.
  C: Filtrul pentru pulberi fine captează aproape complet până şi cele mai mici particule de praf.
  D: Datorită compensatorului din dotare, carburatorul adaptează întotdeauna în mod optim amestecul la starea filtrului, asigurând astfel performanţe optime la valori optime ale gazelor de evacuare.

  Sistem de filtrare cu durată mare de viaţă (cu prefiltrare de tip ciclon): Prefiltrarea de tip ciclon asigură filtrarea, încă din prima fază, a aprox. 80% din particulele de praf prezente în aerul aspirat. Spre deosebire de sistemele tradiţionale, acestea nu sunt colectate în filtre din spumă, ci sunt separate prin procesul de prefiltrare tip ciclon şi reintroduse apoi în aerul ambiant.

  Aşa funcţionează sistemul de filtrare la motoferăstraie
  Şi motoferăstrăul STIHL MS 441 pentru utilizatori avizaţi este dotat cu un sistem de filtrare cu durată lungă de viaţă, prevăzut cu funcţie de prefiltrare, care menajează considerabil elementele de filtrare ulterioare.

  Aerul aspirat este supus unei mişcări de rotaţie, particulele mari şi grele antrenate fiind astfel expulzate în afară. Aerul astfel prefiltrat este apoi dirijat la filtrul de aer, prin canalul de prefiltrare.

  Filtru textil de mare volum: ideal în condiţii normale de utilizare şi pe timp de iarnă.

  Filtrul HD de mare volum: special pentru locurile de utilizare uscate şi cu mult praf.